Maginfluensan har kommit...

Gokväll people!!
Sitter i syrrans rum med Petra och lillkusinen som ska sova över inatt. Vi sitter och kollar på Doobidoo och därimellan spelar vi lite spel :p..
Här är dessutom en massa maginfluensa baciller i hemmet mamma har spytt flera gånger idag, usch och fyy. Jag hoppas verkligen att jag inte blir sjuk för jag pallar inte me att ligga och ha feber och spy i en vecka :s Nä får hoppas på det bästa.

Dessutom är det bara 9 dagar kvar tills syrran kommer hem från Grekland , jag längtar!! :)

Va gör ni ikväll?
// Hannah

Trött





Vilken är bäst?

//Martina

Hej i hyddorna..

Gokväll på er :) Gud va vi är dålig på att uppdatera denna blogg, så dåliga att vi inte ens borde få ha en :P.. Meen jag antar att det bir så när nästan varenda dag ser ut exakt likadan, man tröttnar helt enkelt på att skriva samma sak hela tiden :P Så med det sagt så ska jag försöka hitta på lite olika saker några dagar i veckan så jag ahr något att dela med mig..

Idag är det iaf fredag och våra föräldrar och ena syrran är på nån sort superstar fest anordnad av pappas företag så dem blir väll bort ikväll, därför hade Martina och jag och lillasyster tänkt se någon film ikväll och ha lite mys och en massa snack, kanske blir lite hyss med, vem vet :).. Martina skulle även ta med isg överföringssladden så jag kan ladda in en massa nya bilder, jag har ju gått och blivit blondin igen :O (scchh hemlis) hahha...

Va hittar ni på med ikväll då?
// Hannah

Dåligt med inlägg....

Hej hej alla goa människor! Hur är läget med er idag? Här är det kanon, sitter och kollar på tv just nu. Martina sitter bredvid och sover :p haha. va hittar ni på med ikväll då? // Hannah

I don´t believe you



//Martina

Har ni sett detta ?

 


Oh Susie


När vi såg filmen I taker lyser stjärnorna i helgen så fastnade både Hannah och jag för denna låten. Hannah ringde mig idag då sa hon att hon hade hittat låten. Tänkte dela med mig av den här så ni med kan lyssna.



//Martina

Helgen som gått i bilder


Helgen började med att nästan hela familjen åkte till Härliga hem på lördagen. Frida och jag åkte i samma bil och Petra, mamma och pappa i den andra.

Jag köpte ett par skor och lite klämmor till håret. Samt en blomma till köket som jag blev jättenöjd med. Petra åkte med mig på hemvägen. Vi körde in om på IKEA vilket var ett uselt besök. Dom hade ju tömt hela affären så där var inte nått kvar nästan. Jag blev så besviken när vi gick igenom affären utan att plocka på oss nått. Det enda jag köpte var en kruka och batterier.
 
Jag var svartklädd som vanligt. Hannah, Frida och jag körde ner till Hemma kväll och hyrde lite filmer.
 
På lördagskvällen blev det filmkväll hemma hos mina föräldrar. Vi såg först en film som Hannah hade valt men den tyckte inte jag var speciellt bra. Sen såg vi en film som jag hade valt - I taket lyser stjärnorna.

Den vackra söndagen där solen lyste hela dagen var jag inne och storstädade i min lgh. Det behövdes verkligen. Skrubbade och städade toaletten i 1,5 timme samt damsugade hur länge som helst för den damsugaren suger.

Sen körde jag till ÖB och köpte en skohylla för att få lite ordning på mina skor. Tyckte det blev hur fint som helst är så nöjd. Har lite mer saker att inhandla tills jag är riktigt satisfied(?).

Innan har jag inte varit nöjd med mitt kökfönster men nu är det på god väg. Blomman till höger köpte jag på Härliga hem och krukan köpte jag på ikea. Ljuslyktorna i mitten köpte jag på Guldfynd och verkligen älskar dom. Nu fattas bara en lampa och någonting till. Samt gardiner i fönstret. Den gula blomman ska jag inte ha där sen.

Detta var min helg roligare än så blev det inte.

//Martina

Lyckoängel

Bär henne alltid med dig!

//Martina


Never leave your partner behind

Som ni har sett så har jag itne uppdaterat på ett bra tag. Jag har helt enkelt haft annat för mig. Förra vekcan gick jag och la mig 22.00 tre dagar och det var väldigt skönt. Det behövdes!

Nu sitter jag framför tv:n och tittar på en av mina favoritfilmer Fireproof den är verkligen hur bra som helst. Den är så givande och säger så mycket. Har ni inte sett den borde ni verkligen gå och hyra den.

Never leave your partner behind - det säger så mycket man ska aldrig lämna sin partner, det gäller alltid. I kärlek, familjen, brand, osv. Kom ihåg det!!



//Martina

Syskonkärlek...

Sitter just nu och kollar på film med familjen, snackar även med syrran på facebook :)..

Blir så glad av att snacka med henne, hon är en äkta inspiration för mig och en otrolig stöttepelar.. Älskar och saknar henne otroligt mycke, och jag blir så jäkla glad när hon skriver vissa saker till mig på facebook.. Känns som hon förstår mig precis, så som ingen annan någonsin skulle göra..

Hon är toppen!!
// Hannah



State of play..

En ny härlig lördag igen då, veckorna går otroligt fort och ännu frtare kommer dem säkert snart göra..
Hyrde en massa filmer igår, sitter och kollar på en just nu för när vi såg den igår missa jag mer än hälften :P hehe.. Den heter iaf "State of play" med Russel Crowe, Ben Affleck och Rachel McAdams, faktiskt ganka bra, det är en thriller och det är en genre som jag gillar :)..

Martina med resten av familjen åkte iväg till Staffanstorp för att handla men jag pallade helt enkelt inte följa med, skulle sen iväg til Ikea så lär väll få va själv typ hela dagen eller nått :)

Va ska ni hitta på idag?
// Hannah



Martina "your in trubbel!!

Guud va arg jag blir på Martina varje gång jag går in på bloggen och ser att hon inte har skrivit något på flera dagar, hur svårt kan det vara liksom?!
Aja iaf sitter och äter middag och kolla på Ellen nu, har precis tränat aerobics så nu är jag ganska slut.. Ikväll blir det nog ganska lugnt hade tänkt hyra film och bara mysa ner mig i soffan, härligt en fredagkväll haha..

Och om exakt 23 DAGAR kommer syrran hem från Grekland, woohooo :) Guud va jag saknar henne, hon har varit borta i hela 11 månader :O Så länge har jag inte varit borta från någon innan, men det ska bli kul att hon kommer hem snart :)

Vad ska ni hitta på idag?
// Hannah


Träning (del 39 av 36)

Gomorron, hur är läget idag? Här är det kanon, är på så bra humör idag..
Har precis varit ute och joggat en runda, nu sitter jag här och kollar på Våra Bästa år hehe det är ganska sjuk serie :P.. När det är slut ska jag iväg och aerobic(a) :S haha, och sen blir resten av dagen väldigt väldigt lugn..

Va ska ni hitta på idag?
// Hannah

Martina är billigare än affären..

Hahah sen info kommer här :P Va med Martina på Netto igår och där va en ung kille som satt i kassan ..
Martina är känd för att flörta med allt som rör sig och tror att alla flörtar tillbaka och kollar på just HON oavsett om där är 20 andra tjejer *Heheh*.. Iaf så lämnade hon fram några sedlar och den här maskinen ville knappt ta emot dem så skratta han i kassan lite..
Då säger Martina - Är det 20:an som krånglar, ska du ha en ny? *Blink, blink*
Haha han skrattar bara och säger typ att det nog går (hörde inte riktigt där), men iaf så laddar Martina för nästa replik som gör att jag håller på att dö av skratt :P
- Man måste ha lite tålamod ;) *Lite skratt blandat med massa blinkningar*
Hahaha Eeeh Whaaa?.. Sen går vi där ifrån och när jag kollar bort mot affären som är på väg att stänga för dagen så står han killen och "sopar", men det märks tydligt att han glor så ögonen håller på att ploppa ut :P Hahah..

Martina flörtar med ALLT och ALLA, det går ingen nöd på henne :D hehe..

// Hannah

Sky´s The Limit..

Every girl around the world, I wanna show you sky´s the limit.
Every boy around the world, get up and listen, life is short you´ll miss it..


// Hannah


Har ingen bra erfarenhet av..

..säljare, dom gör mig bara väldigt irriterad. Körde in till min pappa idag för han skulle följa med mig och titta på en tv. Jag hade redan klart för mig vilken jag ville ha och vad den fick kosta. Vi går in på Elgiganten fram till en säljare så säger min pappa vi vill ha en billig men bra tv. Säljaren visar oss först den tv:n som jag kollat ut, bra tänkte jag. Sen säger han men sen har jag en här borta som är mycket bättre bild osv, som även kostade 1000 kr mer. Suck tänkte jag. I helgen var jag hemma hos en kompis som oxå hade handlat en tv och en säljare hade sagt precis samma till henne. Han fortsatte och berätta hur bra denna tv:n var som kostade 1000 kr mer och min pappa lyssnade och frågade massa och jag försökte få kontakt med han. Sen kom det fram till om jag ville ha denna tv eller inte så sa jag att jag fick tänka på saken. Såklart att säljaren knappade på sin dator och fick fram att dom bara hade ett ex av den tv:n kvar (in my ass). Vi satte oss iaf ner och snackade, jag var så irriterad på den här säljaren för dom är verkligen jobbiga med sina fula trix. I nu läget har jag en dålig tv som jag har haft i flera år som låter jättekonstigt, så allt är ju bättre än den. Då behöver jag inte ha en tv som har ännu bättre bild än den jag hade tittat på från början och betala 1000 kr för det (Nä bevare mig väl). Tillsist frågade vi en annan säljare. Min pappa sa till henne, vad ska man egentligen tro om säljare. Hahaha så svarade hon, man ska lita på dom (jo godmiddag yxaskaft, nä det enda dom vill är att sälja). Ni kan ju tänka er hur irriterad jag var när jag gick där ifrån och dessutom utan en tv. Vad har ni för erfarenhet av säljare?

//Martina

Träning (del 38 av 36)

Hej Hej, allt bra med er idag?
Jag mår kanon idag eller iaf nu efter att ha tränat aerobics och varit ute på min jogging runda :), så skönt att bara sätta sig ner när man kommer hem och känna lugnet som finns runt omkring en..
 
Resten av dagen händer det inget speciellt, kusin kommer ikväll och ska övernatta igen blir förmodligen lek med henne :)
NI får ha en fortsatt toppen dag!
// Hannah


Träning (del 37 av 36)

Har precis kommit tillbaka från min joggingrunda och nu sitter jag och kollar på "Tyra show"..
Förra veckan så sprang jag ju sista rundan på schemat, men jag har helt enkelt besämt mig för att fortsätta, osså skriver jag in här så jag håller koll på hur det går osv :)

Ska träna aerobics snart med och styrketräning, hääärligt:)
Ni får ha en fortsatt bra dag!
// Hannah


Har så tråkigt så sängen gör nog mer nytta

Har suttit i soffan sen klockan 18.30, sett två filmer som inte var någon höjdare. Skrivit en del inlägg pratat med några på msn men inget över sig. Så nu tänkte jag ta ett bad. Ni får ha en fortsatt trelvig kväll så hörs vi imorgon.

//Martina

Kanske något att inhandla i höst!






Varmfodrad Stövel från Skopunkten.com
 Varmfodrad Känga från Skopunkten.com


    

Varmfodrad Känga från Skopunkten.com
 Pumps från Skopunkten.com
                                 


//Martina

Någon som är kunnig?



Någon som vet om denna tv och kamera är bra? HJÄLP MIG!!

//Martina


Knowing

Sitter i tv soffan och tittar på film och kollar runt på datorn. Ringde till min pappa för att fråga han om filmen var läskig men det var den inte sa han. Nähä men det är lite skillnad på han och mig. Jag har redan hoppat till två gånger varav en precis. Är ni räddharar eller kan ni se en lite läskigare film utan att bli rädd? JAg vet itne om jag vågar se dne färdig tycker den är jätteläskig.



//Martina


Ikea







Trevlig lördag..

Gomorron Gomorron..
Sitter just nu och kollar på film med päronen medans alla andra ligger och sover som vanligt.. Igår var kusin med familj på besök och vi åt middag ihop, det är så kul när dem är här blir lite liv i gruppen.. Åsa (kusins mamma) Ska till Öland några dagar i veckan och lära sig att prata med djur, tycker det är sjukt coolt :P.. På kvällen åkte vi hem till Pollsters nya lägenhet för att titta och snacka lite, väldigt kul det med speciellt mot slutet hehe..

Nä sa försöka ladda in bilder idag, har varit dåligt med det här i bloggen..
Va ska ni hitta på idag då?
// Hannah


Gillar inte när...

Som ni alla kanske vet eller så får ni reda på det nu så håller dem på att fixa med huset jag bor i, isolera utvändigt. Jag sitter i mitt storarum med en handduk runt mig framför datorn. Rätt som det är går en jobbare förbi precis utanför mitt fönster. Gillar inte att ha dom springandes där ute. Man kan inte göra precis som man vill. Eftersom jag itne har några rullgardiner så kan jag inte längre springa hur jag vill i min lgh. Hoppas det blir färdigt snart. Inlägget om gårkvällen kommer in senare, jag har inte fått bilder än.

//Martina

Avslutar med denna och lägger mig och sover



//Martina

Jag berättar imorgon

Ikväll har jag varit på tjejmiddag, mycket trevligt. Kom hem för en stund sedan men jag är så trött nu så jag får berätta imorgon. Samt snylta bilder fårn festen av grisen själv. Så vi höres imorgon när jag vaknar då ska jag sammanfatta kvällen. Så håll ut!

Sov gott o dröm sött!

//Martina

Film..

Gokväll i stugorna.. Sitter och kollar på film på 3:an just nu medans jag hoppas och ber att min nackspärr ska gå över tills imorron *hehe*.. Martina är iväg och festar ikväll, hoppas hon har trevligt iaf :)

Ska fortsätta kolla nu så blir inga fler inlägg av mig ikväll, ska upp tidigt imorron och kolla när lillkusinen gympar :)
NI får ha en fortsatt trevlig kväll och sova så gott!!
// Hannah


Träning (del 36 av 36)

Var ute på min joggingtur imorse och det var sista turen på detta schemat och jag är såååååå STOLT över mig själv att jag lyckats ta mig igenom dessa 12 Veckor/36 ggr trots att det varit en massa motvind emellanåt, att jag inte gett upp så fort det har varit jobbigt utan fortsatt kämpa in i det sista..

Jag är glad att jag tagit mig igenom dessa 12 veckor och sprungit varenda dag av dem utgivna dagarana.. När jag och min syster bestämde oss för att sätta igång med detta tänkte jag att "guud vad har jag gett mig inpå, detta kommer jag ALDRIG klara av", men nu sitter jag här 12 veckor senare och kan med glädje berätta att jag faktiskt klarade det och det har förändrat mitt liv otroligt mycke.. Jag har fått en vilja som är så stark att jag tror att jag kan klara av vad jag än vill klara av, det enda jag behöver göra är att bestämma mig och sen fullfölja det..

Det är säkert många som kan hålla med om att man ibland startat något och så fort det blir lite jobbigt och något går emot en så är man redo att ge upp(?) Oftast så är det ju precis det man gör oxå, man väljer att ta den enkla vägen istället för att kämpa.. För oftast så väljer du att sätta igång med olika projekt pågrund av att det är något du vill förändra, förbättra osv osv, det är alltså något man VERKLIGEN vill klara av just därför så tycker jag att man är skyldig sig själv att kämpa till slutet..

Jag fick en fråga när jag berätta att detta programmet höll på i 12 veckor som löd.. -Va ska du göra när du klarat dem veckorna..
Då tänkte jag nog inte ens på det för jag trodde inte jag skulle klara alla veckorna, men nu är jag redo för 12 veckor till.. Jag vill inte ge upp det nu när jag nått enda hit, nu kommer jag bara fortsätta..
Och jag hoppas att alla ni som satt upp mål på eran väg kommer nå dem trots motvind, kom ihåg att du ALLTID klarar mer än va du tror..
Min syster säger alltid till mig att "IF THERE´S A WILL THERE´S A WAY!" och det stämmer verkligen, du klarar allt!! :)

Never give up!!
// Hannah




Nackspärr..

Usch ja, det är precis vad jag har nu.. Det gick inte över inatt vilket jag hoppades på så nu lär jag få dras med detta idag med, men jag ska försöka inte klaga alldeles för mycke med tanke på att det kunde varit mycke värre.. Sitter just nu och kollar på Sjunde himlen, medans alla syskon är ute och handlar med lillkusinen som ska va här en stund idag :)..

Snackar även med Greklandsystern på facebook, hon kommer hem om 30 dagar och det ska bli såååå kuuuul. Har saknat henne otroligt mycket och det ska bli skönt att få hem henne igen.. 11 månader är alldeles för länge så jag hoppas att hon inte planerat än att åka ner där nästa år heheh :P

Vad hittar ni på mer idag?
// Hannah

Hejsan svejsan..

Hur är dte med er idag? Med mig är det lite sådär halvt om halvt, mitt humör är väll skapligt men jag har råkat ut för lite hemsk nackspärr *SUCK*.. Jag gillar inte nackspärr det gör så jäkla ont ..
Men aja, idag ska vi hämta kusin på dagis och passa henne tills ikväll, kan bli rätt kul faktiskt..

Annars idag blir det vila, vad händer hos er?
// Hannah

Lite Danska i vardagen

Har hört denna låten några gånger på radion och jag älskar den verkligen.
Det var först idag som jag uppmärksammade och kom ihåg den för att lägga in den här.


Lyssna och njut för det gör jag.



//Martina

Snart är det Halloween


Tänk på hur du skriver, det kan bli så fel











Träning (del 35 av 36)

Hej hej hur mår ni idag? Jag mår ganska bra faktiskt :)
Var ute på näst sista joggingrundan för detta schemat idag, Petra låg och sov så jag gick ut och sprang själv. Väldigt härligt förutom att det är ganska dåligt väder, men det är sånt man får ta nu när det är höst/vinter väder :) Har även hunnit med aerobicsen idag så nu blir det duschen och sen bara viiiilaaa :D..

Idag ska jag förmodligen hänga med Frida på sian innebandy träning om hon nu kommer dit vill säga och ikväll är det tv kväll, Grey´s Anatomy och True blood då sitter jag bänkad! :)
Va ska ni hitta på idag?
// Hannah


...

They say it takes a minute
to find a special person,
an hour to appreciate them,
a day to love them,
but then an entire life
to forget them..

I can be!!

I love I love I love, som tusan.. Denne låten är nått ut över det vanliga!! :D

Now I feel that this heart, of mine has taken many falls
Still sometimes the rain, can turn into a waterfall
And the prettiest things, can come out of the coldest night
Yeah Yeah, and even with broken wings,
Sometimes you find your way to fly!

// Hannah


Godkväll!

Efter jobb idag körde jag hem till mina föräldrar. Som Hannah alltid tjatar om så är jag rätt bra på att sova, kan somna var som helst. Jag var rätt sliten efter en dag på jobbet så jag satte mig i bilen utanför deras hus för att vänta o se om Frida kom ut. Somnade såklart hehe . Sov där en timme sen kom min mamma ut och sa kom in i huset o lägg dig istället.. haha nä då körde jag och handlade istället.

Imorgon ska jag till skolan så jag får ta tag i en bok som ska va läst till imorgon. Någon som pluggar nu? Som har något tips på vad man ska göra för att få motivation till att göra sakerna i tid.



//Martina

Badminton..

Gaaah vad jag saknar badmintonen nu när jag hitta alla mina badmintonrack här hemma :P Det är nästan så jag vill börja spela igen men bara nääästan, det fanns ju trots allt några orsaker till att jag sluta.. Meen det behöver ju egentligen inte stoppa mig från att sluta spela helt kom jag att tänka på, Petra och jag hade tänkt hyra en av hallarna i närheten av där vi bor nån helg och spela.. Om vi blir fyra så kanske det blir lite dubbel också vilket enligt mig är det roligaste med badminton, när man spelar två mot två de vill säga :)

Jag börja spela badminton med alla mina systrar (4 st) i en klubb i närheten av vårat hem, tror jag började spela när jag va 7 om jag inte minns helt fel.. Jag har alltid haft väldigt lätt för att lära mig och när det va saker jag brann för så kunde jag bli riktigt duktig.. Att va född 90:a var inte det bästa när jag spelade badminton för åldrarna var väldigt konstiga då dem inte hade några "jämna" åldersgrupper, vilket gjorde att jag alltid fick spela med dem som var äldre än mig.. Men jag tror inte jag klagade faktiskt det betydde ju mest bara att om jag vann eller placera mig bra så va jag ju bättre än dem som va äldre än mig :P hehe..



Mina allra bästa minnen med badmintonen va när jag var 14, det året var ett väldigt stort år och då hände båda sakerna jag aldrig kommer glömma.. Jag fick chans att åka upp till Varberg (självklart fick pappa hänga med, va ganska skygg av mig) där man fick spela mot spelare över hela Sverige och även Tjejer från Danmark.. Det sas att i Danmark fanns några av dem bästa badmintontjejerna så det va ju jäkligt hårt motstånd.. Kommer inte ihåg vilken plats jag slutade på eller så, men kommer ihåg att jag slog alla förutom en person som jag hade en riktigt jämn match mot (en danska) .. Som förövrigt vann hela tävlingen, så det va vällbra på något plan..

Ett annat minne va ju då med när jag va 14 och dem hade nån stor tävling på hemma planer för U16 som jag blev uttagen till.. Jag va den enda som va yngre och jag trodde jag skulle åka ut direkt.. Men jag tog mig ganska långt faktiskt och kommer ihåg att jag hamna i tidningen dagen efter för att jag va så väldigt duktig :P ..

Några år efter sa jag stopp, efter att jag hade placerat mig 2:a på rankingtävlingen för tjejer i SKåne så tyckte jag att det va nog.. Jag ångrar mig nog lite faktiskt när jag ser klippet här under, jag hade talang och en väldig massa potential att kunna bli nått stort.. Men man ska inte gräma sig såhär i efterhand, jag gjorde ett val det får jag stå för nu helt enkelt :)

Har ni inga sport minnen som ni kan dela med er av?

// Hannah



Yoga...

Japp det är vad jag har sysslat med den senaste timmen, det är ganska härligt faktiskt fast mååånga konstiga positioner som är för dem smidiga :P hehe.. Meen det är ju bara till att göra sitt bästa så löser det mesta sig, det är ganska härligt och bara få ta det lugnt vilket man verkligen gör på yogan.. Yoga frigör omedvetna blockeringar och begränsningar i psyket vilket för dig närmare din kärna :).. Måste medge att jag höll på att dö av skratt när jag såg dessa 5 övningar som ska få dig lugn.. Skulle sätta några millar på att jag inte hade kunnat göra ens hälften av dem :S  Kolla här!

Någon som brukar köra yoga`?

Idag har jag även hunnit med lite städning, behövs emellanåt speciellt här hemma eftersom det ser ut som ett bombnedslag varenda dag :P.. Men nu ska jag lyssna lite på musik och kolla runt på facebook..

// Hannah

The voice..

Hahahhah :P Åååh jag orkar inte skratta mer snart..
Alltså som Maria kallar henne "MarsvinsAmanda", hon är tönn i bollen alltså den här Amanda.. Hon kan inte ha mycket innanför pannbandet..

Jakob tycker att hon borde kunna ta om sina inlägg :P ahah.. Meen hur många gånger hon än hade tagiot om så hade det blivit lika skit av det!

// Hannah


Jag älskar att dansa!

Jag älskar verkligen att dansa. Vare sig det är disco eller om det är på gymmet. Skulle vilja gå någon kurs dr jag lär mig någon dans. Är det någon av er läsare som går och lär er någon dans som kan rekomendera något åt mig?




//Martina

Kvällens göromål

Efter träningen körde jag hem till mina föräldrar och hämtade en film som jag har tittat på ikväll. Kan inte säga att jag fastnade så väldigt för den. För jag var mer upptagen av datorn än och kolla på filmen. Hannah tyckte tydligen den var väldigt bra. Ni får se vad ni tycker själva.


Lite suddig bild men det får ni stå ut med. Har önskat mig en kamera i julklapp.

//Martina

Dagens tripp till Netto

När jag kom hem från jobb idag körde jag hem till mina föräldrar. Där fann jag Netto tidningen (I love Netto tidningen). Tittade igenom och fann flera saker som jag fastnade för. Så jag körde iväg tsm med Frida och jag fann vad jag ville ha jippie!.


Köpte inte något av plaggen ovan kanske blir nån annan gång.
                     
Men blev däremot en lycklig ägare till dessa fleeceskorna. Så sköna!

//Martina


4 Myter om magträning, del 4..

MYT: 100 SITUPS ÄR MINIMUM

Nej. Det räknas mycket när det handlar om magövningar. Men det är inte i första hand antalet övningar som skapar effekten. Tre andra måttstockar är mer relevanta:

  • Större belastning
    En otränad person ska som huvudregel använda en vikt som är så tung att hon inte orkar mer än 20 repetitioner. En vältränad person ska välja en så tung vikt att hon inte orkar mer än 10–12 repetitioner. Överför man den principen till magövningar betyder det att du när du kan göra 20 crunches ska hitta en svårare övning eller lägga till en vikt på ett eller annat sätt. Om du gör många fler än 20–30 repetitioner tränar du upp förmågan att göra många crunches och den förmågan har inget med magens utseende att göra.
  • Större rörelseutslag
    Ju större rörelseutslag som man kan göra i sina övningar, desto bättre resultat. Det betyder att muskeln under rörelsen ska gå från att vara så sträckt som möjligt till att vara så sammandragen som möjligt. Ett exempel på en övning med litet rörelseutslag är en vanlig situp. Om man som jämförelse ligger på en boll kommer ryggen att kunna komma längre bakåt så att musklerna sträcks mer. En situp som utförs från det läget kommer att ha större rörelseutslag.
  • Större utmattningsgrad
    Muskeln ska helst utmattas. Om det sedan tar sig uttryck i en brännande känsla, en dunkande känsla eller att man bara tar slut i ett set spelar ingen roll så länge vikten är tillräckligt tung. Magmusklerna kan inte direkt övertränas. Så man kan gärna göra 3–4 set à 10–15 repetitioner till utmattning med ett par minuters vila emellan, varje gång man tränar.
  • // Hannah


    Tv kväll för min del..

    Såg precis en väääldigt bra film, som jag förtillfället inte kommer ihåg namnet på(?) Typ "Flickvänner från förr" eller nått :).. Men nu är jag jäkligt hungrig så tänkte stoppa nått i magen och sen kolla på Christine och ikväll är ju dessutom Ankan på tv *Wiie* ASG!

    Jaja nej nu är det dax att dra, mina hjärna är typ i nyvaket tillstånd :S.. Skuuumt men ni får ha en trevlig kväll!!
    // Hannah

    Träning (del 34 av 36)

    Goförmiddag på alla er underbara männsikor som läser här! :)
    Har Precis varit iväg och handlat med syrran, nu sitter jag här och försöker knåpa ihop nått på facebook till syrran som befinner sig på Kreta :P hehe
    Var iaf ute på min vanliga måndagsjoggingtur med Petra innan idag, det gick väll helt okeh förutom att jag fick ont i min fot än en gång. MEN jag tänker inte låta det förstöra, jag har kommit för långt för att låta mig besegras av en öm fot *hehe*..

    Tänk jag har bara två gånger kvar på det här löparprogrammet sen har jag tagit mig igenom TOLV VECKOR, det är bara något jag har kunnat drömma om tidigare.. Brukar aldrig va stolt över mig själv annars, men nu är jag sjuuukt stolt och glad över att jag kämpat trots all motvind.. Det är verkligen som dem säger "Efter regn kommer sol & Efter motvind kommer medvind"..

    // Hannah


    Att sova innan man ska sova...

    Är något som inteeee är att rekommendera alls.. Efter maten typ fem så tänkte jag gå och lägga mig en stund bara för att vila liksom, eeh jaa sen vakna jag för en stund sen och tänkte "NU måste det väll vara ny dag(?)".. Fast jag hade såååå fel klockan var bara 00.18.. Sov 6 timmar innan jag egentligen skulle sova.. Gaaaah jag dör, vilket skit, känns som att jag inte behöver sova nu men ännu tråkigare att sitta här vid datorn och häcka i flera timmar..
    Nej detta får verkligen inte göras om igen, dessutom märker jag nu att jag är på världens skratthumör.. Eller ni vet sådär när man tror att man inte är trött men är egentligen det osså skrattar man HELA tiden åt ingenting :D

    Näää nu ska jag nog försöka sova faktiskt, eller kanske inte meen ..
    Sov gott!!
    // Hannah



    Jag är färdig..

    Nu är jag färdig med pappersarbetet. Har sett filmen klart oxå, sitter lite på facebook och msn. Ska snart gå och lägga mig så jag kommer upp imorgon. Jag börjar dock inte från klockan 9 men brukar ha svårt att komma upp ändå.

    Sov så gott så hörs vi imorgon

    //Martina


    En lite rolig bild Frida och jag tog igår när vi var och handlade. Man skulle titta in i någon spegel (vilket Frida gör) och göra en rolig grimas. Så skulle jag fota detta så blev det lite roligt för Frida är inte alls med.

    Vad händer i veckan?

    //Martina


    Nu har jag slagit mig till ro i tv soffan

           

    Sitter nu i soffan framför datorn med tv:n i bakgrunden där Dagboken spelas. Har laddat upp med lite pappers arbete till jobbet. Har innan dess lagat lite makaroner och rensade i skafferiet där jag hade massor med saker som jag kastade.
    Det blev en hel påse full. Ska börja laga mat här hemma nu så det var bra att få lite ordning på grejorna. Som Hannah skrev så sov jag rätt länge idag. Närmare bestämt till 16.00 suck! Åkte sedan hem till föräldrarna där det blev mat och prat en stund. Sen körde Frida och jag och handlade.

     

    //Martina
            

    Det vankas maaaauuuud..

    Hehe aah precis snart blir det mat här hos familjen Nilsson och det ska bli så sjuuuukt goott.. Speciellt eftersom jag har stått för snitzlen(?) heheh.. Satt och sa igår att vi inte hade haft någon god mat på evigheter osså blir det idag, Bulgur, nån sorts snitzel, sallad och beasås :P *MUUUUMS*

    Så nu hade jag tänkt ta och ringa Martina så hon kommer hit, vet inte om hon fortfarande ligger och sover vilket hon faktiskt kan.. Hon lyckas med det mesta som gäller sovning, kan sova till typ fem på eftermiddagen *suck*
    Nää nu ska jag gå och kolla om det är klart..

    Ni får ha en fortsatt härlig söndag!! :)
    // Hannah

    4 Myter om magträning, del 3..

    MYT: SITUPS GER PERFEKT MAGTRÄNING

    Nej, inte enbart. Crunches tränar bara magen på ett av de tre sätt som den ska utmanas på, om du vill ha en stark och välfungerande mage. Du behöver tre olika övningar för att muskelkorsetten ska fungera optimalt.

    • Crunches
      – som böjer ryggraden så att bröstbenet och blygdbenet dras mot varandra av den raka magmusklen rectus abdominis ("sexpackmuskeln").
      Se situpövningar här
    • Sidböjningar
      – som böjer ryggraden i sidled så att axeln rör sig mot höftkammen. Här används både de raka magmusklerna och ryggböjarna, de sneda magmusklerna och flera av de djupt liggande muskellagren.
      Se sidböjningsövningar här
    • Rotationer
      – när överkroppen vrids i förhållande till underkroppen, till exempel i en golfsving. Rotationer involverar i stort sett alla magmuskler.
      Se rotationsövningar här

    Transversus kan inte tränas genom att böja och sträcka en särskild led, utan tränas indirekt genom att stötta och stabilisera i alla ovan nämnda övningar. Se till att din magträning omfattar fler sorters rörelser, som överlappar och kompletterar varandra..

    // Hannah


    Hoho..

    Gomorron alla härlig människor :)
    Sitter och drar in atmosfären som är runt om mig och funderar på om jag ska ut och gå en runda bara för att få igång mina ben lite, men tror jag tar och tänker på det lite till *hehe*.. Nu är det dessutom bara 5 veckor tills Syrran kommer hem från Grekland och jag längtar nu mer än någonsin, tycker det ska bli så fruktansvärt kul.. Koooooom heeeeeem Jennyyyyyy!! <3

    Igår var jag ju som sgat hemma hos Martina där Pollster och Petra också befann sig, vi hade riktigt kul under kvällen fast det blev väll roligare mot slutet men.. Man kan inte sätta 4 galna höns i samma bur då blir det helt enkelt GAAAALET!! *haha*.. Aja tack för igårkväll alla, det var himla kul! :)

    Va händer hos er idag då?
    // Hannah


    Nu är det rent

    Som ni hörde om innan idag städade jag min lgh och det blev riktigt bra. Ni ska få se före och efterbilder på mitt kök. Kanske är det någon som är duktig på inredning. Jag har ett fönster som jag inte alls är nöjd med vad jag har i det. någon som kan hjälpa mig med vad som kan vara snyggt.






    //Martina

    Vet inte varför jag gillar den?

    Som överskriften lyder så vet jag faktiskt inte varför eller vad det är jag gillar med Lady Gagas låt Paparazzi, tror dock det är refrängen som jag gillar :P hehe

    Vad tycker ni om den?
    // Hannah


    Detta visste du inte va?!



    1. Martina mår illa så fort hon ser en ambulans eller går in i ett sjukhus.

    1. Hannah sög på tummen tills hon gick i 6:an, då hon fick tandställning.. Annars så hade hon säkert hållt på fortfarande eftersom inga medel hjälpte för att få slut på det..

    2. När Martina var liten var hon en gymnast men slutade när tränaren ville skicka upp henne en grupp och tog henne till sidan varje gång för att göra volter och dylikt. Ångrar sig idag att hon slutade.

    2. Hannah spelade badminton i 10 år och låg som bäst rankad 2 i Skåne av 102 spelare i hennes ålder.. Även hon ångrar så här i efterhand att hon slutade..

    Ha en härlig lördagskväll!!
    Kram Hannah & Martina


    Nästan

    Nu är jag nästan klar, jag har bara sovrummet och toaletten kvar. Men har som tur var en dörr in till sovrummet som jag tänkte stänga för orkar inte städa där idag. Jag älskar och ha städat så jag förstår inte varför jag förfaller ibland. Det blåser väldigt ute man hör det in genom fönstret trots att det är stängt.

    Ni kommer få se förvandlingen senare när jag har lagt in bilderna. Håll ut!

    //Martina

    Storstädning!

    Dem senaste två veckorna har jag varit seg som tusan. Jag har varken städat eller gjort något för hemtrivseln i min lgh. Så det ser ut som ett bomnedslag. Ikväll ska jag få besök så jag måste ta tag i min lgh för det går inte att den ser ut som dne gör nu. Så dem 3 återstående timarna till klockan är 18.00 ska jag städa. Ska klocka tiden för att se hur långt tid det tart för mig att städa lgh när den har blivit såhär stökig.

    Ni får ha en trevlig kväll så hörs vi kankse lite senare om jag är snabb på städningen.




    Detta är min soffa och mitt storarums bord. Jag har massa böcker på hela soffan för som ni vet så pluggar jag nu och lade ut dom där för att få lite helthets syn på alla böckerna. Dessutom skulle två av dom lämnas in på bibilioteket så jag fick söka och söka för att hitta rät böcker.

    Detta är en del av köket. När jag har varit och handlat brukar jag trycka ner påsarna i lådan där jag brukar ha dom men den är proppfull så det får typ inte plats fler. Det är därför dom ligger på diskbänken. Suck!

    Jag vet inte om ni ser det men det är precis innanför min dörr. Det ligger massa reklam och tidningar som jag inte har orkat plocka upp så det har blivit en stor hög. Min granne påpekade det en dag när han kom i trappan " du bruka rinte vara hemma va för man kan se hur högen växer och växer med reklam". Efter det fixade jag film till rutan så han inte ska se in mer. Då fick jag denna kommentaren i trappan igår. "Jasså du har fixat insyns film nu, det var nog klokt gjort". Man kan ju undra vad han menade med det. Har han sett mig springa naken förbi nångång? :O haha.


    //Martina

    Fan va häftigt!!

    Hahah såå jäkla roligt :P.. Satt och kolla in på en blogg som handlade mycke om smink och så, vilket jag tycker är väldigt facinerande(?) eftersom jag själv är väldigt dålig på att lägga smink på både mig själv och andra, min kunskap ligger nog på hårfrisyrer :)  Men iaf till saken var att min lillalsyter kom hit och kollade och sa -"Fan va häftigt"..
    Det roliga var att vår kusin som är 3,5 år står bakom mig och kammar mitt hår, rätt som det är säger hon.. - FAN VA HÄÄÄFTIIGT!"
    Vi kollar på henne med chockade miner över att syrran precis lärt henne ett nytt (dåligt) uttryck :P hahah.. AJa det är sånt som händer, barn snappar verkligen upp VARENDA lite sak som sägs ..

    Men måste ändå tipsa er om Lindas blogg, hon är hår och make-up artist.. Hon är jäkligt grym!! :)

    // Hannah


    Träning (del 33 av 36)

    Först och främst gomorron!!
    Igår passade vi ju som sagt lillkusinen så jag glömde helt att jag skulle ut och springa så det fick jag helt enkelt ta igen idag, de enda tråkiga var väll att det öste ner och blåste som tusan men det är sånt man får leva med.. Det gick iaf bra lite segt men med tanke på att det gått så jäkla bra alla gånger hittills nästan, så är det typ okej :)..

    Idag blir det annars en väldigt lugn dag ska bara vila, vila, vila.. Folk börjar bli sjuka och det är något jag hellre slipper undan om jag kan :) Ikväll ska vi hem till Martina en stund då Pollster ska dit, vilket kan bli väldigt trevligt.. Pratstunder om allt möjligt är jäkligt uppskattat!

    Ni får ha en kanon dag allihopa!
    // Hannah


    Kusin på besök..

    Hejsans svejsan, hur har er dag varit?
    Min har varit hyffsatt bra faktiskt, har haft kusin på besök idag och hon sover även över här idag :)
    Petra och jag var och hämta henne halv 10 idag då vi gick till lekplatsen för att busa lite och gud va KALLT det är nu känns verkligen att våren har dragit sig hit till Skåne.. Man vet inte om man ska börja med vinterkläderna än eller om man får vänta lite till(?)


    Petra och Felicia på lekplatsen, gungorna var mina favoriter med när jag var yngre :)

    Sen var det dax för ansiktsmålning, Felicia ville bli en kanin och tyckte jag skulle bli målad med ..

    Men hennes kanin försvann så Martina måla nytt på henne, MEN hon skulle inte göra det om inte Martina och jag me gjorde de.. Martina den fegisen våga inte så jag fick ställa upp :P Fast när jag tänker efter så har jag nog aldrig i mitt liv blivit ansiktsmålad och någon gång ska väll vara den första :P

    Vår dag har varit toppen, hoppas er har varit de med!
    // Hannah

    ....

    You have to know, in my moments of weakness there are so many things I want to say..
    But sometimes I cant find the right words and a lot of times...
    I say the wrong ones
    The sun rises and sets with you like the day begins and end with only thoughts of you
    Distance is nothing and time is of no essence.. When you love someone nothing matters..
    I count each day by the second..
    Sixty seconds in a minute
    Sixty minutes in an hour
    twentyfour hours per day
    thirty days a month
    Twelve months a year
    I know nothing is easy, but nobody said it would be this hard. But i´m trying anyway..

    Sometims I wake up in the middle of the night after I had a dream about you holding me, but when I reach out to touch you.. You are not there..
    I keep holding on to that dream cause that´s all I have right now..
    The dream of you and me, us.. Together
    Cause only in that dream I can tell myself, this is real..
    I can say.. You complete me.

    // Hannah

    I just want you back for good..



    // Hannah

    4 Myter om magträning, del 2..

    MYT: DU SPÄNNER MAGEN GENOM ATT HÅLLA IN DEN!

    Under belastningsträning ska man oftast spänna i buken för att öka stabiliteten och avlasta ryggen. För det här syftet rekommenderar en del tränare att man ska "suga in" magen, men den beskrivningen är i praktiken lite missvisande eftersom syftet är att spänna magen.

    När man drar in täpper man till luftrören och lyfter bröstkorgen så att maginnehållet pressas uppåt. Det sänker trycket i bålen och den blir sämre på att stödja ryggen och att skydda dig mot ryggskador.

    När man spänner in magen, ökar man spänningen i transversus, som trycker in den nedersta delen av magen. Det ökar trycket i bålen och bidrar till att avlasta kroppen under viktbärande aktiviteter och skyddar mot skador.


    Använd magen rätt

    Buken bidrar också till att styra kroppens hållning. Särskilt de nedre bukmusklerna har hela tiden en viss spänning. Om spänningen är för svag, och det är den hos många av oss bland annat på grund av stillasittande arbete, står ens mage för långt ut och man har svårt för att använda buken korrekt under belastning.

    Hur tränar man då buken? Förutom att träna magen med diverse magövningar handlar det om att använda magen ändamålsenligt när man lyfter tunga saker, till exempel tunga matkassar eller vikter. De flesta har ett behov av att hålla andan när de lyfter tunga saker eller anstränger sig på annat sätt, och det är faktiskt det bästa sättet att träna magmusklerna på.

    De allra flesta tycker att det är naturligt, men många har aldrig lärt sig eller ändrat sitt naturliga behov att spänna magen och hålla andan för att deras tränare har sagt att de ska andas hela tiden under styrkeövningarna eller på grund av ryggskador.

    Man kan genom att aktivt spänna transversus under andra rörelser återigen lära kroppen att använda sig av "sig själv". Det ska kännas på samma sätt i magen som när man ska knäppa sina byxor och pressar in magen. Om man ligger ner på ryggen, kan man med händerna känna att muskeln som sitter rakt innanför höftkammarna (alltså mot mitten av kroppen) spänns. Det är den tvärgående bukmuskeln.


    Ja då vet ni det, tänk nu på när ni spänner magen att det inte nödvändigtvis för alla betyder att magen ska "sugas in".. Magen kan även gå ut när den spänns :)

    // Hannah


    Nu har det gått för långt!!

    Jag har en nära vän till mig som kämpar otroligt mycket med att komma i form och må bra, leva hälsosamt helt enkelt.. Hon kämpar på som tusan och hon skriver om detta i sin blogg, jag är otroligt stolt över henne och ALLA andra som har bestämt sig för att leva så dem mår bra .. Att börja träna och ändra sin livstil till nått nyttigare behöver inte innebära att man "bantar", vilket många människor väldigt ofta tar fel på, och har en förvrängd syn på det hela. Men iaf till det jag ville ta upp var att hon fick en så omogen kommentar där det styd typ "tjock" eller något, jag vill bara påpeka att människors själförtroende höjs när dem försöker trycka ner någon annan MEN det höjs bara en liten stund sen kommer man på igen hur värdelös man är för att man kränkte någon som inte förtjäna det.. Att kränka någon annan är ALDRIG OKEJ, människor som gör så är otrologt svaga och osäkra..
    Så i fortsättningen, innan ni hoppar på någon annan så tänk på att just den människan är såmycke bättre än dig för att den vågar stå för vem den är utan att behöva klanka på någon!

    Uuuusch jag blir så jäkla irriterad på människor som gör så, dem är värre än allt annat dem hamnar högst på listan över idioter!!

    Ni får ha en fortsatt bra dag ni andra! :)
    // Hannah

    Upp o Hoppa

    Godmorgon alla läsare!

    Nu har jag stigit upp vilket inte var det lättaste. Klockan ringde i 15 minuter och pappa ringde till mig 4 gånger innan jag hörde att det var aktivitet runt mig. Jag är verklien rent slut om kvällarna så jag behöver nog lägga mig riktigt tidigt ikväll. SKa dessutom öppna imorgon så får väll passa på.

    Ska ni hitta på nått kul idag? Jag slutar relativt tidigt så jag ska försöka göra något roligt, det brukar sluta med att jag somnar hemma hos mina föräldrar eller i min soffa hemma. Det ska absolut inte hända i eftermiddag. Nä jag ska iväg och träna en sväng tänkte jag.

    Ni får ha en trevlig dag så hörs vi senare!
    //Martina