När Martina hittar FLATA i kylen.....

Sitter här framför datorn och blev väldigt sugen på en macka. Gick ut i köket och tog fram brödet in i kylen för att se vad man kan ha på. Tar fram ena skinpaketet (brukar inte gilla den skinka dom köper) och läser vad det är för skinka. Till min förvåning står där Flatrökt skinka. Frågar min pappa om dom har Flata i kylen och hans svar blir väldigt förvirrat VAAAAA..
Skinkan var väldigt god iaf så den rekomenderar jag.

//Martina
                         

Long time no see..

Hallå Hallå Hallå Alla vänner!
Som ni kanske märker så kör jag verkligen på sommarlovs regler, dem där som tillåter en att hoppa över vissa saker för man helt enkelt njuter för mycke av sin lediga tid.. Och jag har helt enkelt hoppat över bloggningen, men jag ska försöka bättra mig rejält..
Vet inte om ni andra har det lika varmt som vi här nere i dem sydligaste delarna av Skåne har det? Men här är det ca 35 grader varmt om dagarna, jag hade kunnat ligga och steka om jag hade velat :P Antar att det är det dem flesta av er gör, eller hur? Men jag har aldrig varit den som gillat värmen direkt :P 

Innan  sommarlovet kickar igång så brukar det där vanliga snacket med dem där vännerna man verkligen tycker om men som man inte riktigt brukar träffa utanför skolan sätta igång.. Ni vet det där (Vi måste verkligen ses i sommar!!) Haha ja det sas det flera gånger innan vi tog studenten med, men eftersom det inte riktigt längre är sommarlov för mig utan en låååång jäkla ledighet så ska jag banne mig ta kontakt med mina kära vänner som jag inte sett nu på några veckor!!! :)

Jag vet inte om jag skrev sist att jag och syrrorna skulle försöka fixa så vi kunde åka ner till andra syrran nere på Kreta om nån veckor(?) Men iaf, nu är jag riktigt sugen på det.. Vill bara här ifrån så fort som möjligt och träffa en massa andra människor, spelar nästan ingen roll om det blir Kreta eller ej..

Såå någon som vet något ställe som vi kan åka och semestra på?!?!

Kram Hannah


Deltävling i Veckans blogg!

Här nedan kan ni se de tävlande i vår veckans blogg. Eftersom det var så stor uppslutning så tog vi med alla. Ni kommer nu att kunna rösta på er favorit för att just hon/han ska gå till final. Det kommer bli de fem med flest röster som går vidare till final där sedan en vinnare ska koras.

Regler:
--> Man får inte rösta på sig själv.
--> Man får inte rösta anonymt man måste ha en blogg eller en hotmail. Tänk på att vi kan se era Ip nummer så det går inte att fuska. Fuskar man diskas man så enkelt är det.
--> Man får rösta så många gånger man vill på sin favorit.

Nu är det bara att rösta så just din favorit går vidare till final.



1. Rebecka Hjerpe                                               2. Therese Sundin
 
3.  Lovesoul                                                           4. Valeria
 
5. Sofia Persson                                                    6. Millah
 
7. Lova                                                                      8. Leonard
 
9. Badfiorna                                                             10. Angelica
 
11.Elina                                                                      12. Meedo
 
13. Rebecca Malmgren                                          14. Emma Gill
 
15. Fancy                                                                   16. Amanda Malm
 
17. Jessica                                                                18. Elin Stenberg
 




Stressa är inte bra...

Min dag har inte varit speicellt bra. Vaknade imorse och la mig i badet men jag somnade. Vaknade sen 1,5 timme senare helt försent. Fick tvätta håret i illfart och sen upp och klä mig. Iväg med andan i halsen. När jag kör så rätt som det är börjar det blöda i min mun freaky. Beror nog på att jag stressar som en tock och går och lägger mig allt försent.

När jag kom hem städade jag hela min lägenhet, skönt så nu är det så gott som rent bara sängen som ska bäddas nytt i. Har ätit mat och nu sitter jag här. Har svarat på massa kommentarer, jättekul at det är så många som vill vara med i vår veckans blogg tävling. Ska bara sammanställa sen lägger jag upp vem som har blivit finalist i vår tävling så håll ut.

Vi hörs
//Martina

Var får ni er inspiration ifrån?

Godkväll!

Sitter är framför datorn efter att ha varit vaken en stund. Var ute och dansade igår. Efter många om och men blev det äntligen av. Pratade md en killkompis som jag skulle möta upp tillsammans med hans kompisar. Men det blev inte som jag hade väntat mig så det slutade med att jag fick åka ensam till discot. Jag älskar att dansa om ni inte har märkt det. Speciellt när det är bra musik mycket folk och närmre gryningen. När jag går ut ensam brukar jag mest stå och titta på alla andra som dansar och har kul. Jag har liksom inte riktigt gunsten att gå upp ensam. När klockan var ungefär halv 3 kom min kompis då dansade han och jag och det var på tiden jag hade mycket att släppa ut efter att ha stått och tittat så länge. Vad ska ni göra för att ha riktigt kul?

Ni har väl inte missat att snart drar vår veckans blogg igång igen. Det är bara att anmäla sig att ma vill vara med så blir det snart start för den.

Imorgon börjar jag jobba igen efter en veckas semester. Ska bli kul att träffa alla igen men tråkigt och behöva gå upp tidigt. Det har jag ju verkligen inte gjort nu när jag har varit ledig. Nu är det 2 veckor sen har jag 3 veckors semster till det ska bli underbart. Har ni något planerat?

//Martina


Söndag..

Hallå Hallå
Hur är läget idag? Här är det härligt väder, vad mer kan man önska sig?
Familjen kom hem från Kreta semestern i torsdags, så nu är det full rulle här hemma igen. Martina, Petra och jag funderar på att åka ner där (igen) typ i slutet av Juli, hade säkert kunnat bli sjuukt kul... Sola, bada, slappa och va ute en massa, men vi får väll helt enkelt se vad som komma ske :)

Men nu ska jag ut en stund..
Vad hittar ni på med denne söndag?

// Hannah

En rastlös Martina men dock så trött...

Nu är jag uppe eller har varit det sen 9.30 då pappa kom in och frågade om vi skulle följa med och äta frukost hos morbror. Satte mig upp i soffan rent krokig (inte skönt och sova i den soffan, väldigt liten o väldigt smal) och inte speciellt pigg. Gick och la mig ca 5 i morse så jag har inte sovit så mycket. Är dock lite trött nu, undra om jag ska klara hela dagen utan att ramla ihop.

Ni har väl inte missat att ni kan anmäla er till vår veckans blogg tävling. Det kan ni iallafal göra HÄR!!

//Martina


Godmorgon eller ska jag säga Godnatt!?

Sitter här ensam i mörkret hemma hos mina föräldrar. Alla sover förutom jag, tittar man ut så är det hur ljust som hellst. Frågan är bara om jag ska köra hem och sova eller om jag ska finna mig i att vara vaken. Risken finns att om jag kör hem så kommer jag sova hur länge som hellst eller om jag blir vaken så kommer jag somna mitt på dagen. Vilket är bäst tycker ni?

Fredagen var inte speciellt lyckad, det var nog förr när man var yngre som det var roligt. För det var bara massa tonåringar som sprang runt där och det är liksom inget för mig. Antingen har åldern sjunkit väldigt på besökarna där eller så är det jag som har blivit gammal. Vad tror du?

Jag tänkte iallafall att jag skulle gå ut och dansa idag, hoppas verkligen att det blir av. Det var så längesen jag gjorde det sist. Hoppas att Malmgren vill följa med mig. Tror både att hon och jag behöver det. Ellerhur ?!

//Martina

 

Kommer ni ihåg Baywatch? Vem var er favorit?

Kommer ni ihåg serien som gick varm på mångas tv rutor för ett par år sen, iallafall på vår tv. När introt till Baywatch kom då satt vi bänkade framför tv:n för att kolla in alla snygga badvakter. Alla har vi ju våra favoriter och det hade även vi, men vår mening var delad vi hade inte samma smak vilket vi inte har nu heller. Om vi frågar mig (Martina) så var det Hobbie (Jeremy Jacksson) som var snyggast och frågade man Hannah så var det Mamma på den tiden men även Erika och Eddie. Vi lekte ofta Baywatch när vi var små. Sprang på stranden som dom gör och skulle rädda någon som var i vattnet. Detta lekte vi även när vi var på badhus, men det var inte så uppskattat bland dom "riktiga" badvakterna så vi fick ju sluta .  Men nu undrar vi ju såklart: Vem var er favorit?



Jeremy Jackson aka Hobie Buchannon

 
 
Craig, Mitch och Jill                                                     Mitch Buchannon
 
Erika                                                        Stephanie
 
Eddie
 
                     
     

//Martina

Botten upp nu kör vi!!

Nu sitter jag här igen, har snart haft en veckas semester där det inte har hänt speciellt mycket. Nu är folket hemma igen det är skönt nu kan man gå back to normal buisness. Har tänkt väldigt mycket den senaste tiden, dagarna. Har varit väldigt dålig/dåliga på att uppdatera bloggen vilket har lett till att ni har slutat kika in här eller för den delen kommentera vilket är tråkigt. Som vi skrev för ett inlägg sen så har vi kört igång en ny veckans bloggtävling. Det är bara att anmäla sig om man vill vara med och vinna.

I helgen är det karuseller häroch det ska bli riktigt kul faktiskt. Hannah och jag rock på radiobilarna och tänker göra det i år oxå. Någon annan som är bra på dom?

Botten upp nu kör vi på nytt hoppas ni vill vara med! SKÅL!!

//Martina


Veckans blogg..

Sådär då var det dax igen.. Jag och Martina kör igång en ny veckans blogg tävling..

Nu har alla ni chans att bli veckans blogg, det enda ni behöver göra är att skriva i detta inlägget att ni vill vara med..
Efter det väljer vi ut 5 stycken som får tävla i finalen :)

Lycka till!!

// Hannah & Martina

Real Housewifes of New York...

Till något lite roligare då.. Idag är det en ny serie som startas och jag har längtat som tusan tills den skulle börja..
Ni har säkert sett det på reklamen. Och idag är den äntligen häär :D.

Real housewifes of New York på kanal 5 21.00. Säkert en serie som är sjukt bra :)



// Hannah

Djur, insekter, småkryp som kan få utrotas..

Usch usch usch guud va jag dör..
Sommaren har aldrig varit min årstid och enda fram till typ förra året trodde jag att det va pågrund av värmen och att den helt och hållet tar kål på mig.. Men nu vet jag va det är jag inte gillar med sommaren, som överskriften lyder så kanske ni förstår att det finns flera insekter , småkryp eller vad man ska kalla dem som jag inte gillar för fem öre.. De ena "djuret" träffa Martina och jag på igår när vi var ute med hunden.. Den såkallade ollonborren som har en tendens att trivas i människors hår, den krullar in sig i ens hår.. Förra sommaren tappa jag min mobil pågrund av en sån jäkel.. Många tycker det är hur töntigt som helst och det låter säkert som världen töntigaste grej men jag är skit rädd för dem.. Dem är inte som humlor eller getingar som flyger bort om man viftar på handen.. Nä dem attackerar ännu mer och ger sig aldrig..
Jag tänkte sätta in en bild på en men seriöst så mår jag illa bara jag ser den, men de är ju bara för er och söka på Ollonborre på google så hittar ni det äckligaste djuret som finns..
Ett annat djur är malar, dem gillar jag inte för att dem är så stora och flyger så otroligt snabbt, men hellre det än en ollonborre liksom..  Vissa "djur" enligt mig hade lika bra kunnat få utrotas, för jag ser ingen mening med att dem finns, vad gör dem egentligen för att hålla jorden på sina ben???

Usch jaja.. Nu har vi iaf kommit hem från Staffanstorp, väldigt skönt.. Bara få kasta sig på soffan och vila lite, jag längtar tills här kommer hem lite folk så att det tysta försvinner..

Vad har ni hittat på för kul idag då??


// Hannah

Dagarna i bilder..


Man vet om att Felicia har blivit en stor flicka när hon själva kan klättra upp och ner från gungan :P

Vi var på kulhuset och lekte.. Flisan gillade studsmattan allra bäst :)



Martina och jag ville inte vara sämre så vi åkte också några gånger  :D

Felicia i dödens kasebanan :P.. Sen fick jag lite bilder av Frida nere från Kreta. *Sötnosen*

Pappa och Frida <3  Och sen jag och Martina när vi va på stranden igårkväll :)

Riktigt mysigt väder..

Nya bryggan dem hade byggt.. Man fick tydligen köpa vars en planka och skriva nått :)
Och sen pappa i en cowboy hatt oxå nere på Kreta :)

Sötnos Jenny :)  Och sen skickade dem en bild till mig.. Vet inte, men de såg ut som en registreringskylt :P coolt :)

Idag ska vi till Farmor i Staffanstorp.. Så blir nog ingen uppdatering förräns vi kommer hem..

// Hannah

Söndag kväll....

Då börjar ledigheten på riktigt imorgon. Jag får ta saken i egna händer om jag vill hitta på något. Tänke rinte sitta hemma hela veckan iaf. Tänker inte fråga någon om dom vill följa med och göra nått heller. Får ju bara skit för det, folk som går bakom ryggen på en. Nä slut på det! Here I come 2010. Imorgon blir det Kulhuset med Hannah och Felicia iaf.

Ha det bra
//Martina


I can see clearly now..



'// Hannah

Rise and shine..

Ja då sitter man här igen, det är helt tyst i hela huset. Hade varit skönt vilken annan dag som helst, men nu är det bara ensamt. Har precis varit ute med hunden och ätit frukost skulle behöva Frida nu som kan liva upp en :P

Men idag ska jag och Martina till våran Farmor vid halv 2, kan alltid bli trevligt.. Efter det ska vi en tur till Malmö, får väll se vad som väntar där.. Om jag känner Martina rätt så kommer hon hem med någon påse :D
Men nä nu blir det duschen :)

Vad ska ni hitta på för kul idag?

// Hannah


Sugen....

Det var längesen jag var ute och dansade nu men idag hade jag verkligen velat ta upp gunget igen. Satt och lyssnade på denna låten precis för den har verkligen ett härligt gung. Får hoppas at jagfår med mig Hannah ut idag. 
Vad ska ni göra?

//Martina


Att blogga på tom mage..

Ja det är inget vidare faktiskt.. Nu när mamma och pappa inte här hemma så blir det jag som får dra alla strå till stacken, Miro (hunden) ska ut var fjärde timme. Katterna och hunden ska ha mat det ska tömmas i kattlådan, och det är bara djuren.. I övrigt så ska här försöka kunna bli städat och maten får jag laga, det är inte riktigt förräns man får uppleva saker och ting som man fattar hur bra man vanligtvis har det. (En eloge till alla föräldrar ensamstående eller inte) . Trodde inte att det va sådär jobbigt att typ bo själv, men det är mycke ansvar.. I sånna här lägen saknar man sina föräldrar ännu mer!

Ja iaf, har varit ute med hunden och sen har jag plockat undan lite och nu hade jag tänkt äta frukost :)
Hur ser er dag ut idag?
Min får bli lugn för jag är helt slukörd, måste gå och lägga mig tidigare :P

// Hannah

I love.....

Det är här i filmen som jag smälter och bölar mest. Omkring 3 min börjar låten och det som händer där efter är så sorgligt och fint på samma gång. Ni måste se filmen om ni inte gjort det.

//Martina


Love in Manhattan..

Jag och Martina sitter och kollar på Love in Manhattan för säkert tionde gången nu..
Varenda gång de kommer till vissa delar så kommer tårarna forsande.. Och låtarna som är med gör det hela inte lättare..

Här kommer en bra låt!!
 

// Hannah

Några dagens outfit...

 
 
 
 
 

Midsommar..

Midsommar idag då :) Har ni haft en bra dag eller ni kanske fortfarande är igång? Eller så kanske dem ska börja, vilket fall som så hoppas jag att de är toppen hos er alla!
Jag och Martina har haft lite otur idag.. Dagen började ganska bra med lite sovmorgon och sen iväg och handla inför maten.. Men det var just när vi skulle börja laga maten som vår otur sattes igång, köttet var inte användbart så i skulle till affären och fixa nytt.. Men tyvärr så är ju affärerna stängda på midsommar så det sket ju sig.. :P

Men vi köpte iaf vars en kaka :) Hehe.. Osså var det sol idag, vilket det nästan aldrig brukar vara under denne dagen..
Det är ju säkerligen strålande sol och riktigt varm nere på Kreta.. Jag hoppas att dem solar och badar i massor för oss med.. Men nu snart ska vi se film "The Devil´s Arithmetic", får se om den är bra :)

Vi hoppas ni får en fortsatt bra kväll!!
Glad Midsommar på er alla..

// Hannah





Förändringar sägs vara nyttigt..




Lite nyanser ljusare har jag ändå fått, men det är inte riktigt den nyans som de skulle vara..
Idag har jag och Martina varit lite runt om i stan för att leta efter jordgubbar, men till vår besvikelse så fick vi inte tag på några över huvudtaget... Men vi hade två lådor hemma så får väll bli dem :)

Har ni något till era jordgubbar eller ni köra au natural?

Ni glömmer väll inte tävlingen vi har om naturen.. Ska bli kul och se allas bilder :)

Hoppas ni får en underbar midsommar!!

Kram Hannah

Tävling: Gör det i naturen..

Då kör vi igång en ny sorts tävling..
Det går ut på att fota den finaste naturbilden.. Det gäller nu för er att springa ut i naturen och fota allt vackert (Man behöver ingen flashig systemkamera, mobil går precis lika bra) och sedan skicka det till våran mail (
[email protected] ). Sedan kommer vi välja ut dem 5 vackraste bilderna som kommer gå till final och det är då NI avgör vilken bild som faktiskt förtjänar första platsen.

Regler:
--> Man får endast skicka in en bild.
--> På bilden måste ni ha med en lapp där det står: Never Give Up ( Så att vi vet att det är ni som har tagit bilden.)
--> I mailet där ni skickar bilden, ska ni skriva en kort truddilutt om varför ni valde just den bilden ni valde..

Anmälningsdatumet gäller fram till Söndag 20.00
Så ut i naturen och fota och glöm nu inte lappen med "Never Give Up" på...

// Hannah & Martina


Vinnaren av veckans blogg!

Nu har vi äntligen räknat rösterna och vi har hittat en vinnare..

Vinnaren är Emma-Erica som tog hem vinsten med sina 68 röster.. Bra gjort!!
Här kan ni läsa mer om Emma-Erica, bara till att klicka på bilden..




// Hannah & Martina

Avgångsresa till Kreta..

Nu är det bara 2 timmar tills Martina och jag kör resten av familjen till Sturup.. Där tar dem flyget ner till Chania tror jag, sen åker dem med en buss i 2 timmar till Hotellet som ligger i Rethymnon, hela den där rutten har jag gjort för lite mindre än ett år sen och det va pain in the ass :P Det tar så långt tid men när man väll är framme så spelar det inte direkt någon roll.. Det enda tråkiga med att jag inte ska åka med denne gången är väll isf att jag inte kommer få träffa min storasyster Jenny :(.. Men vi lär väll träffas i November..

Så jag uppdaterar mer när vi kommer hem igen.. För nu ska jag hjälpa syrran och packa..
Tänk att jag nu har hela huset för mig själv :O Fy för va sköönt, slippa allt gnäll och människor som är jobbiga..
Får se till och städa upp här och sen lär det väll hålla enda tills dem kommer hem igen :D..

Men jag hoppas dem/ni får en toppen resa osså ses vi när ni kommer hem igen..
Älskar er!! <3

Kram Hannah



Godnatt vi ses imorgon!

Nu tänkte jag gå upp och spela lite Sims2 så jag säger Godnatt här så höres vi imorgon.
Hannah och jag ska köra dom till Sturup sen är vi ensamma. Lyssnar på denna låt på radion
nu och fullkomligt älskar den. Lyssna och säg vad du tycker.

//Martina



Dagens fråga!

Vilket är det sexigaste yrket?

                                      

Avslutad!

Nu är veckans blogg avslutad. Vi ska räkna rösterna och återkommer med vinnaren inom kort. Håll ut!
Under tiden kan ni ju lyssna på en underbar låt.

//Martina
 

Nära slutet!

Nu har jag gått på semester, gud va skönt. Jag ska vara ledig i 11 dagar nu härligt. Våra föräldrar och Petra och Frida åker till Grekland imorgon så det blir bara Hannah och jag hemma. Någon som har nått förslag på vad vi kan göra för kul på midsommar?

Slutet är nära nu Veckans blogg avslutas ikväll klockan 20.00 så nu gäller det att ni samlar på er så många röster ni kan. Ge inte upp än och tänk på att an får rösta så många gånger man vill på sin favorit dock inte p sig själv.

Lägger in bilder senare ikväll nu ska jag gå och äta lite jordgubbar.

//Martina

Komigen!!

Men pojkar, flickor, kvinnor och män hur går det för er i veckans blogg tävlingen? Känner att det sakta men säkert börjar gå åt fel håll..  Ni vill väll inte att någon annan ska få övertaget och slå er på mållinjen, det vore riktigt surt..
Så komigen nu där finns fortfarande massor av tid kvar för JUST DIG att vinna!!

Så här får ni reglerna igen..

Regler:
--> Man får inte rösta på sig själv.
--> Du får lägga så många röster du vill på din favorit.
--> Anonyma röster måste ha en hotmail eller namn. OBS!!! Denna regel är viktig så glöm inte skriva namn eller hotmail för annars räknas inte rösten.

Här kan ni lägga era röster..

  // Hannah

Helgens bilder..

När jag laddade in lite bilder från min mobil hittade jag några bilder från studenten och sen firandet i lördags. Men även sen i söndags.. Så tänkte att jag skulle lägga ut dem som inte är alldeles för suddiga.. Försöker fortfarande fixa med min vanliga kamera :)


Detta var bilder från när vi hade spex på studentveckan.. NV:arna var utklädda till supermario och dem vann spexdansen.. :)

På champanjefrukosten i fredags :) Riktigt trevligt, synd bara att det va sista dagen..
Sen jag och Madde på bilden till höger, när vi va och åt lunch på Böst..

Sen i lördags blev det firande med släkten.. Fick bli långbord eftersom vi blev några stycken..

Jag och Tårtan :P


Brita kom oxå <3  Sen Frida posande till höger.. Hon packade inför sin Greklandresa..

Packning för fullt..

Köpte ett nytt Linne på Gina i söndags men det är typ långt så att det kan va halvt tunika/linne :)
Det va iaf rosa, riktigt fint.. :)

Mer bilder kommer inom kort.. :) Glöm inte rösta på veckans blogg här!!

// Hannah


Dagens outfit!

 
Ser ni någon skillnad på denna outfit och de flesta andra?

//Martina

Nu förhandlar vi .....

 



When your past come´s back to haunt you...

Ett sådant inlägg då man egentligen är så himla trött och borde sova men inte kan sluta skratta av irritation :P.. Haha Läste på en annan människas (idiot´s) blogg precis, förstår faktiskt inte varför men ja somliga saker rår man helt enkelt inte för.. Och nu är jag bara för det, totalt inställd på att den här människan ska få va den tål.. Jag bara retar mig på människor som tror dem är så mycke bättre än alla andra(?)

Nä nu har ju dessutom mitt "sommarlov" börjat, och för er som inte greppat än så tog jag Studenten i fredags :D Får lägga in bilder på det när jag har lite tid över att klydda med kameran :)
Och på torsdag åker dem flesta i familjen iväg till Kreta för att träffa syrran, medan Martina och jag blir kvar här..

Vad ska ni hitta på i sommar?
Glöm inte rösta på veckans blogg i inlägget under!

LaLaLaLaLa miss u <3

// Hannah



No, Love is not a fight.. But it´s something worth fighting for!


The winner takes it all!

Här kommer de nominerade i veckansbloggtävling. Nu är det bara att börja samla röster. Den som vinner kommer att få äran samt vara länkad hos oss i 2 veckor plus att han/hon kommer få skriva ett inlägg på vår blogg.

Regler:
--> Man får inte rösta på sig själv.
--> Du får lägga så många röster du vill på din favorit.
--> Anonyma röster måste ha en hotmail eller namn. OBS!!! Denna regel är viktig så glöm inte skriva namn eller hotmail för annars räknas inte rösten.




1. Susan                                                        2. Steph
   
3. Maria                                                         4. Lova
  
5. Linn Emilie                                               6. Liindha
  
7. Josefine                                                    8. Johanna
  
9. Hampus                                                    10. Evelina
  
11. EmmaEriica                                            12. Daniel
  
13. Cryylv                                                        14. Badfiorna
  
15. Anneli                                                        16. Petra
  

De tävlande nomineras om ett tag, håll utkik!

Så nu är klockan över 18.00 och ni kan inte längre anmäla er till veckans blogg. Nu ska vi sammanställa vilka som kommer med i tävlingen så håll utkik om en stund.

//Martina o Hannah

Klockan 18.00 är dörrarna stängda!

Idag klockan 18.00 stängs dörrarna för att vara med i vår veckans blogg tävling. Så vill ni vara med får ni anmäla er innan tiden går ut.

Lycka till
//Martina o Hannah

Piano ett otroligt instrument!

Sitter och lyssnar på detta klipp från youtube och njuter verkligen. Piano är ett helt otroligt instrument, lyssna på det ger mig sån ro i kroppen. Lyssna ni med o varva ner.

//Martina



Nu är det dags....

Jag har inget att göra, sitter här bara och ugglar så varför inte köra igång tävlingen redan nu. Som ni säkert har sett i tidigare inlägg så skulle vi ha en ny veckans blogg tävling så här kommer den. Nu är det bara att registrera sig genom att skriva en kommentar om man vill vara med och tävla. Så sätt fart!

Har ett annorlunda pris denna gång så ta chansen!

//Hannah o Martina

Ännu en film bland favoriterna... FIREPROOF!

Jag är inte den som brukar sitta med när min familj tittar på film jag gör alltid massa annat som jag tycker är viktigt för stunden. Men genom det missar jag många bra filmer, tänkvärda sådana som får en att stanna upp och tänka efter. Idag så behövde jag verkligen ta det lungt (som om jag inte har gjort det varje helg hittintils). Hannah, Frida och Jag körde iväg och hyrde filmer bland annat Fireproof vilken vi såg ikväll. Jag måste bara säga jag älskar den. Ännu en film att lägga till bland favoriterna. Det är inte många filmer jag har gråtit till men denna plockade fram tårar hos mig. Den fick mig att tänka efter. Så gör er en tjänst se denna filmen för det är den värd.

The Guardian                               Love in Mahattan                  Fireproof
  

//Martina

Nothing is Fireproof..

Såg filmen Fireproof nu ikväll.. Har inte mycke att säga men om ni får chansen SE DEN!
Har nog inte sett någon film tidigare med så starkt budskap.. Den var super..

Älska alltid oavsett hur svårt de än är för stunden, om du inte gör det kommer du ångra dig..
Och det är inte alltid du själva som har rätt, lyssna och förstå vad andra har att säga..Kanske t.om är så att problemet ligger hos dig.


Låten är med i filmen..
 

// Hannah

Grattis Hannah!!!

Nu är jag hemma igen har tittat på Hannahs utspring. Gud vilket väder jag struntade totalt i att det regna så jag var praktiskt  taget våt överallt på kroppen. Folket stod med paraplyer och rätt som det var blåste dom rakt upp och vände sig. Jag smålog för mig själv, lönt och ha paraply det hjälpte ju ändå inte, det gjorde bara att man inte såg något fram. När Hannah kom ut på trappan kände jag ett rus genom hela kroppen skrek och tjoade och blev så taggad. Hannah kom längst fram så det blev några bilder som ni får se sen.

Nu åker dom runt stan i flaken och är allmänt glada får jag hoppas. Det är iallafall jag för vi ska gå ut och festa sen hela natten. Det ska bli hur kul som helst.

Så nu tycker jag att ni får säga Grattis till Hannah. Skriv en kommetar och Gratta henne.

//Martina



För Hannah tar studenten TJOOOOHOOOO!!!! Fy fan va hon är bra!!

Nu tar Hannah studenten, vad är det för nedrans väder det är idag. Jag har dansat soldansen och bett till gud att han ska ge oss sol så det kommer. När Hannah öppnar dörrarna så skiner solen på oss. Nu ska vi ge oss iväg.

Bye bye
//Martina

Håll ögon och öron öppna......

Nu får ni vara uppmärksamma för snart kör vi igång ännu en Veckans blogg tävling med ett mycket annorlunda pris. Så om man vill vara med och tävla så är det bara att hålla utkik, man kan även föranmäla sig redan i detta inlägg.

//Martina o Hannah




Här har ni en kanon låt, lyssna och njut!


Vinnaren är......

Vinnaren av veckans blogg är:



GRATTIS Cecilie Sjöstrand som är vinnaren av veckans blogg !
Du kommer få vara länkad hos oss i en vecka än en gång GRATTIS!

Tack alla ni som röstat, och även alla ni andra som var med och tävla..
Bättre lycka nästa gång! :)

//Martina o Hannah

Tävlingen är avslutad!

Nu är klockan mycket så nu slutar tävlingen Veckans blogg.
Nu ska vi räkna rösterna återkommer med vinnaren senare.


//Martina

Veckans blogg, slutspurt!

Nu ska Hannah och jag köra iväg och köpa vars en mask tills på fredag. Ska bli kul ingen ska veta vem som döljer sig bakom dom på fredag haha.

Nu är det slutspurten på tävlingen VECKANS BLOGG så nu gäller det att ni röstar för glatta livet så er favorit vinner. Än är det inte försent så kom igen. Vi drar till Malmö så tävlingen avslutas när vi kommer hem om det skulle bli senare än 18.00 som vi sa från början. Glöm inte att ställ en fråga i inlägget med FRÅGESTUNDEN om de tär något ni undrar över vi svarar på allt.

Kram på er
Martina


Studentvecka --> Brännbollsturnering..

Hoj alla glada :D
Nyss hemkommen från alla aktiviteter dagen har erbjudit.. Vi har haft brännbollsturnering och vi åkte ut efter andra matchen :P  Hehe.. Vi vann mot byggarna stort men sen förlora vi med 1 ynka poäng mot fuskande Samhäll :P Men aja, vi hade kul ändå.. Sen övade vi på vårt spexframträdande, fyy :P Vi är inte synkade för fem öre och alla har hoppat av så nu är vi 6 personer som kommer stå där uppe och dansa stjärtarna av oss .. :D Good luck!

BF:arna är ni klara.. JAJAMENSAN FATTAS BARA!! *Visselpiporna tjuter* :D






// Hannah

Här nöter vi in den....

Nu har vi tränat på Idas sommarvisa på förskolan i snart 2 veckor. Vi drar den på morgonsamlingen och även innan lunch, men den går inte in vad gör vi för fel . Suck! Så roliga barn asså dom är inte intresserade för fem öre. Men när min kollega skulle ta kort på dom så hade dom flesta munnen öppen på fotot . Hon fångade dom precis när dom sjöng. Roligt var det när en liten pojke snackade för mycket under tiden vi sjöng så min kollega sa till han. Men det tålde han inte så han blev rent murken och sa - nu ska jag inte sjunga mer. Så han stod rent sur bredvid en liten flicka som sjöng i högsta hugg så hon fick dubbelhakor på bilden.

Nog om det. Ni har väl inte glömt att vi har en veckas blogg tävling där man ska rösta på sin favorit. Det gör ni HÄR!

Sen får ni gärna ställa en eller flera frågor till oss som ni undrar över. Detta gör ni
HÄR!

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll, nu tänkte jag gå upp och spela lite sims.

//Martina

Vad vill du veta?


Veckans blogg!

Det är någon som har undrat när tävling Veckans blogg ska sluta, som vi skrev tidigare så är det i mitte av denna veckan men mer exakt blir Onsdag 18.00. Så det är bara att rösta på så att din favorit vinner.  RÖSTA GÖR DU HÄR!

//Hannah o Martina

                      

När det är jobbigt....

Nu har jag kommit hem från jobbet var iväg ocxh handlade också. Det har inte hänt speciellt mycket idag förutom att jag har fått en sånn kittlande hosta som inte går bort .  Jag har börjat planera lite för Fredag då det är Hannahs stora dag. Det blir utgång var vet jag inte och vem som följer med vet jag inte heller än. Så om ni läser bloggen Jenny och Rebecka så vill vi gärna att ni följer med.

Glöm inte att rösta på veckans blogg än är det inte avgjort så fortsätt rösta.

// Martina


I´ll be ready!!!

På fredag är det Hannahs student  yeah!! Då är det PARTY PARTY. Hannah och jag ska dra ut, eller jag ska dra ut Hannah shit va jag är taggad. Då ska det bli en oförglömlig natt med mycket dans och en start på nått nytt.

Kom till att tänka på denna låten och blev sååå taggad tills på fredag. Någon som har glömt vilken serie som hade denna låten som inledning? I´ll be ready i alla fall hoppas det är fler som är det.


Glöm inte att rösta på VECKANS BLOGG HÄR

//Martina



Glöm nu inte att rösta!

För er som har missat så påminnner vi er att idag är det sista röstningsdagen.
Man kan rösta från 08.00-21.00. Så gå och rösta. Röstar man inte så kan man inte klaga sen.
Röstar man så påverkar man hur man vill vi ska ha det här i världen. Det tar inte långt tid att göra det så ta ert strå till stacken.



Och när vi ändå är igång glöm inte att rösta i vår veckans blogg tävling det gör ni här!


//Martina o Hannah


Rösta på Veckans blogg!!

Sådär då har vi räknat ihop och här har ni dem som har chans att bli veckans blogg..
Nu är det upp till er att rösta på den just DU tycker förtjänar att bli veckans blogg.. Så rösta på!
Tävlingen avslutas i mitten av nästa vecka..

Tävlingsregler!
--> Man får inte rösta på sig själv!
--> Du får lägga hur många röster du vill på din favorit.
--> Anonyma röster måste ha en hotmail.

Nu är det bara att rösta på! Du som är en av tävlingsbidragen, börja samla röster från dina egna läsare för större chans att vinna :)


1. Badfiorna



2.
Angelica Larsson



3.
Cecilie Sjöstrand



4.
Carma



5.
Petra



6.
Emma Sävenfalk



7.
Maria Holgersson



8.
Frida




Värsta drogen..

Det finns så många olika saker man kan bli helt beroende av, men i vår familj så är en av dem just nu The Sims.. Jag förstår inte hur man kan bli värsta galningen när det är tur för någon annan och sitta där.. T.om så att man skulle behöva sätta ihop nått sorts schema för att alla ska få chansen och spela en liten stund.. Jag är inte speciellt inne i det, visst är det kul men jag orkar inte bråka om ett spel som jag kan sitta vid de när som helst i mitt lååånga liv.. Martina gick upp där för en liten stund sen, vet inte om hon kommer sätta sig där.. Haha men hon och lillsyrran satt uppe till 4 inatt för att spela, förstår ni då va jag menar me drogade? :P


Men till nått annat så är det ju Sveriges Nationaldag idag :D Yeey eller nått.. Gillar det bättre när det är på fredagar men det går bra såhär med..  Idag är det ju även Sverige-Danmark i fotbollen, hoppas Sverige vinner..
Någon mer som ska se matchen denne härliga lördag?? :)




Hoppas ni får en underbart härlig Nationaldag!! :)
För er som fortfarande inte registrerat er som veckans blogg, jag kan meddela att ni har till 18.00 på er..
Så skynda er :)

Kram Hannah

Glöm inte Veckans blogg!

Glöm inte att anmäla er till veckans blogg!
Ni har fram till 18.00 på er ikväll så kom igen.


Döö kuuul!!

Hahahahha snubblade över denne video på Youtube och föll ihop av skratt.. Syrran (Petra) har varit helt förälskad i Joe Jonas så länge jag kommer ihåg därför blev detta ännu roligare..
Ni måste kolla, oavsett om ni gillar Jonas Brothers eller inte, Ni kommer skratta!!! :D

Orginalet


Joe Jonas version


Kommentera! :D
// Hannah

Vill du bli veckans blogg?

"Pris" - Ära och en veckas länkning på sidan av vår blogg.

Ni får fram till kl 18.00 idag på er att kommentera om ni vill bli veckans blogg.

Ta chansen !!


Tidig studentpresent..

Var i stan med pappa idag och vi skulle se hur det gick med min gamla mobil som vi lämnat in för lagning.. Då ist byter vi ut den totalt och jag får en ny mobil av pappa..
Den verkar jättebra och den var ritkigt snygg.. Såhär ser den ut :) (Jag valde den i brun)



// Hannah  

Tävling på gång 500 kr i potten!



Klicka på bilden för att komma till tävlingen!!

//Martina

Såå nu har vi enats på ett ungefär iaf....


Tankar som ränner runt i mitt hoe!!

Haha när jag tjuvkikade på listan Martina håller på med brister jag ut i skratt..
Jag vet inte om folk har kommit underfund med hur otroligt OLIKA Martina och jag är, vi är som tagna ur två olika sagor. Visserligen båda lika intressanta och bra på sitt sätt, men olika..

Jag har aldrig varit speciellt utåtriktad medan Martina har varit det lite mer. Vi har varit bra på mycket av samma saker men på olika delar. Visserligen är hon 5 år äldre än mig, men jag känner att åldern mellan henne och mig är lika med noll i dem flesta fall. 
I livet tror jag hon är mycker mer spontan medans jag är taktisk.. Hon lever och gör i princip vad hon vill, lär sig för att kunna saker och ting. Jag känner mer att jag har tid för det sen och är inne på en helt annan bana då jag vill utvecklas som person på en helt annan nivå. Jag älskar att filosifera och ta reda på vad som gömmer sig under ytan, människor gömmer alltid något och det är det jag vill luska ut. Medans Martina hellre håller sig på ytan, för att se vad som sker just i stunden.

Än sålänge har vi levt helt olika liv, vi har haft helt olika uppväxt trots att vi är uppfostrade av samma föräldrar. Jag har varit familjens mes och hon har varit den envisa som klarar allt själva.. Vi både fastna för fotbollen trots att vi båda var två små skitar så visade vi att vi kunde försvara våra lag som mittbackar, sen blev det badminton för hela slanten.. Martina höll på ett tag men hon fastna nog inte lika mycke för det som jag.. Det var i badmintonen jag hade min stjärnkarriär, där jag skillde mig från mina systrar, där jag fick chans att glänsa.. Var riktigt duktig och låg som bäst 2 i Skånerankningen.. Martina hade sin lysande karriär som gymnast och var riktigt duktig..  Men tyvärr sprack det med precis som för mig, anledning: För mycke press..

Aja när vi blev lite äldre valde vi samma inriktining på gymnasiet, Barn och fritid.. Martina jobbar nu som Förskollärare medans jag egentligen skulle vilja bli en rad olika saker, Veterinär, Psykolog, Skolminister eller Engelsklärare.. Otroligt svårt att välja men slutar väll förmodligen inte som alla mina andra syskon om jag får som jag vill..

Men slutligen för att summera det skulle jag nog nästan vilja säga att hon lever och jag lär(?) Trots att det låter väldigt konstigt på något sätt..

// Hannah


Här har ni LISTAN!!



Vad tycker ni vi ska göra veckan vi är ensamma, vad hade ni valt?

//Martina

Nu får det vara nock....

Börjar bli ritkigt kul på jobb nu vi har ändrat om och stämningen är på topp. Slutade halv 4 idag körde hem och hämtade Hannah så körde vi iväg och handlade. Sen hem till föräldrarna, satte oss där. Hannah har bloggat lite idag men jag har inte orkat, somnade innan och sov en bra stund. Har varit så trött på senaste tiden (får nog börja träna för att få bukt på det) TA DIG I KRAGEN MARTINA!!

Vad har ni hittat på med idag?
Själv sitter jag här och har inte ett skit att göra. Har hur tråkigt som helst, ingen att skriva med på msn och inte ens på  lunar haha. Sa till Hannah att vi skulle skriva ner en lista på vad vi ville hitta på den veckan våra föräldrar och 2 systrar är borta. Jag hoppas hon har skrivit den så ska vi sammanställa sen. Tror inte våra listor är speciellt lika. Listorna kommer upp senare så får ni se vilka lista ni väljer.

//Martina


Sånt är livet.. Sååånt är livet..

Haha har ingen aning var det kom ifrån men rätt som det är utbrister jag och Frida i samma sekund exakt samma låt.. Och gissa vilken det är om inte denne nedanför :P



// Hannah

Resultatet av klippningen och färgningen..

Före och efter klippning och färgning..


                                       Mörkare eller lite ljusare hår??

// Hannah

You may ...

You may appear innocent, unassuming and shy; but we know that Appearances can lie. You can be highly critical of your mate, seeking perfection in both of you. It is not easy to find someone who can meet your standards. You have difficulty expressing emotions and drawing close to lovers. You are often selfish, thinking you are always right no matter what. You never give in. Winning is your prime desire- at any cost. You often forget friends and family and you live for the moment.



// Martina

9 Dagar kvar!

Läget ikväll? Det är toppen med mig, sitter och lyssnar på kanon musik och bara gungar med :P

Kan inte fatta att det bara är 9 DAGAR kvar tills jag är klar med gymnasiet? Det känns som en dröm, kommer fortfarande ihåg första veckan som om det vore igår.. Då man inte kände någon och trodde att det skulle bli världens längsta 3 år pågrund av att man skulle bokstavligt talat gå med ett par idioter..
Nu såhär med en vecka kvar kan jag konstatera att jag hade fel iaf angående människorna i min klass, dem är underbara. Att gå till skolan för att träffa BF06 B är som att alltid ha ett leende på läpparna och ont i magen av att man dör av skratt varenda dag.. Självklart ska det bli jäkligt skönt och sluta men det ska bli så otroligt sorgligt att lämna alla.. Alla ska åt olika håll och göra olika saker.-.. I´m gonna miss BF06 B som tusan!!

Jaa men vi har iaf en hel skojig vecka kvar, låt oss göra den till något vi kommer att minnas!
Och till alla andra som ska ta studenten i år.. GRATTIS, det är välförtjänt!! :D

// Hannah



Jag blev kär direkt ....


Ringar runt ögonen....

Ställde min klocka på 5.15 imorse för jag skulle öppna på jobb. Vaknade och stängde av den men hade fortfarande mobilen på ringning. Rätt som det är vaknar jag med ett ryck och tittar på klockan. Faaaan klockan är 6.30 och jag ska va på jobb senast 07.00. Jag hatar att försova mig verkligen hatar det. Somnade dessförinnan i Syrrans soffa för jag var så trött, skulle kört hem istället då.

Har ni haft en bra dag? MIn har varit bra förutom ett dåligt besked.

//Martina


Facebook test!

Hehe gjorde ett test på Facebook :P Känns som att det är jag på pricken!! :)


For Hannah Nilsson who birth on month December below are their affection analysis :

- Loyal and generous
- Patriotic
- Active in games and interactions
- Ambitious
- Influential in organisations
- Fun to be with
- Loves to socialise
- Loves praises
- Loves attention
- Loves to be loved
- Honest and trustworthy
- Not pretending
- Short tempered
- Changing personality
- Not egoistic

Utflykt i bilder!

Ställe klockan på 6.00 idag men vaknade inte från 6.45 men det var lungt för jag skulle inte duscha imorse. Gjorde vid mig och packade min matsäck det blev tunnbrödsrullar, (med bara smör i hade tydligen inte mer pålägg hemma) risifrutti, drickyouhurt, banan, dricka och kex. Skulle träffas vid bussen 8.10 så jag körde hemifrån 7.35 för jag skulle hem o hämta drickyouhurten. Gud vilket härligt väder det var i morse, precis lagom varmt. Vi åkte iväg med bussen när vi kom fram satte vi oss i gräset och åt frukt. Därefter gick vi till Domkyrkan och tittade på jätten Finn och ett astronomi ur.

 
                    
Sen gick vi till Kulturen där vi skulle titta på lite leklådor från förr i tiden. Där är alltid lika fint, träden är smyckade och det är trevligt att gå runt där inne. Vi tittade i några leklådor och den första innehöll bland annat ett dragkamprep. Vi delade upp barnen så fick dom prova att dra, det blev faktiskt så jämt så det var lika. Då gick en av mina kollegor in och hjälpte det ena laget, då tänkte nä minsan så jag gick in i det andra och det blev värsta fighten. Kändes som att det var jag mot världen, för där kom massa killar från en skolklass och hjälpte andra laget. Dessutom gav kollegan jag hade i mitt lag upp (trots att jag skrek på henne. Ge inte upp vi måste vinna) haha där kommer min tävlinginstinkt in.

 
Sen var det dags för den efterlängtade matsäcken (det är det som är höjdpunkten på utflykt om man frågar barnen). Vi satte oss på en gräsmatta där det var lite skugga o sol på resten. Till min besvikelse så upptäcker jag att min ena dricka har läckt, hade tydligen inte stängt locket riktigt. Fotade upp mot himmlen för att se hur solen stod på.

 
                  
Sen gick vi runt igen tittde på de olika leklådorna och i de små husen. Hittade ett utedass som jag var tvungen att provsitta haha. Det är hemskt med utedass tycker äckligt att man ser rakt ner (såklart var där inget här).

 
 
 
Sen var det dag för att gå en tidsrunda där man fick lyssna på gårdstomten som berättade om vad dom gjorde förrr och va de lekte med. Sen gick vi upp till Karl den XII gunghäst och virvlar i taket. Barnen fick testa att sitta på den och ha på sig klänning och rock från förr.

 
                         
                        
 



Gick även in och tittade i ett hus från förr där man fick se köket som var väldigt litet. Rummet där dom sov, deras sängar var långt ifrån som våra. Storarummet användes inte merrän när man hade besök.



 

//Martina

Man har verkligen blivit vuxen ...

Nu är jag hemma från badet. Det var skön att bada förutom att dom hade simträning där man motionsimmade. Jag hann en längd när dom hann två haha (Snacka om att känna sig dålig). Jag simmade 20 längder sen gick jag in till Frida som var i äventyrsbadet. När jag kom in där så var hon i grottan (ett ställe där man kan sitta lite avskillt). Det simmade massa småungar runt den i strömmen, snacka om att dom var jobbiga. Sen satt vi i bubbelpoolen på slutet det var jätteskönt.

//Martina


"Vuxen snack"

Haha nu är jag hemma igen, hade en riktigt trevlig långdag i Staffanstorp.. Skönt att få komma iväg hemmifrån ibland och bara slappna av.. Blev bjuden på både fika och god mat och en maassa härligt snack :)

Brita (min pappas moster) har alltid under vår uppväxt varit som en extra mamma vi åkte och sov över hos vissa helger. Men nu när vi blivit äldre har vi slutat med det och ses istället på dem olika helgdagarna. När man va hos henne så va hon liksom vuxen och vi barn (man hade inget att säga till om).* Hehe*. Men det har verkligen förändrats, känns som att man är dem äldres väninna nu för tiden. Man har så många åsikter och så mycke att säga, vi satt och prata politik, vilket jag inte ALLS är så intresserad av i vanliga fal men på något sätt så väcktes ett intresse.. Riktigt kul när man verkligen känner att man är en "vuxen" och det finns någon som lyssnar och bryr sig om vad man tycker och tänker..
Mer av det tack!! :)

Vad har ni hittat på med idag då?
// Hannah


Utflykt hela dagen ...

Jag har varit iväg på utflykt hela dagen i dag. Har tagit massor med bilder som ni kan få se sen när jag har laddat in dom. Ska iväg til badhuset med mina lillasyster nu och smma några längder.

Lägger in bilderna när jag kommit hem så håll ut.

//Martina

Bjuden på middag..

Heej :)
Ska dra iväg till Staffanstorp med Petra, Miro och mamma alldeles strax.. Vi har blivit bjudna på middag *mums*.. Först ska vi en svängom till Farmor och hälsa på  :)..

Vad ska ni hitta på idag?
// Hannah


I gången på Maxi..

Körde ner till Maxi för att handla hem lite saker som jag kunde ha i min matsäck tills imorgon. Blev lite tunnbröd, risifrutti, drickyoghurt kex o dricka. Hoppas det blir fint väder i morgon men lite svalare än i dag.

//Martina


 
 

Vädret i bilder...

 
                          
 

//Martina

Mysiga ställen...

Vi var ute på förmiddagen med alla barnen en del var inne i buskarna bland träden och klättra och lekte. Dom behövde hjälp där inne för någon ramla, så jag gick in och upptäckte en oas som jag inte skådat innan. Helt underbart, förstår att barnen är där inne och klättrar.

//Martina


Jag har fotograferat upp mellan träden, det var skugga där inne.

Vackra under!

                
                 

//Martina

Dagens outfit..

 
                                 

Hannahs hår...

Jag lovade att lägga upp bilder på Hannahs hår nu när hon har färgat det, så här kommer dom. 

                        Då                                                                  Nu
 
 

//Martina

Sköna låtar!





//Martina

Skola och klippning!

Gomorron..
Vad händer för er idag?
Själv ska jag iväg en kort runda till skolan och ha Internationella relationer, sen efter det drar jag till stan för att klippa mig.. Tror det blir page faktiskt :).. Sen blir det skola en stund till, sen hoppas jag på att det blir en kort och smidig vecka för jag är sååå sugen på att gå i ide nu :D

Kram
Hannah