Bakrecept..

Äppelkaka med citron och kardemumma
portioner 8 bitar

Ingredienser:
125 g margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vanilj
1 st rivet citronskal
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

FYLLNING OCH GARNERING
3-4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
2. Smält matfettet och låt det svalna.
3. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
4. Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback